Sultana Rozijnen: Sultana rozijnen zijn zoete, bruine rozijnen. De naam is afgeleid van de soort druiven waarvan ze zijn gemaakt, de Sultana druiven; dit zijn pitloze witte druiven. Deze druiven groeien voornamelijk in Turkije en Griekenland. Hier liggen uitgestrekte wijngaarden tegen de berghellingen. Na het plukken van de rijpe druiventrossen worden gedompeld in een soort soda-oplossing. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het druivevelletje, waardoor het vocht sneller kan verdampen en de druif van groen naar geelbruin verkleurt. Hierna worden de trossen gedroogd in de brandende zon. Na een dag of zeven is de druif gedroogd. Na het verwijderen van de stelen worden de rozijnen gewassen. Hierna worden ze besprenkeld met olie, zodat ze niet aan elkaar plakken in de verpakking
Blanke rozijnen: Blanke rozijnen smaken zoet met een fichtzure ondertoon. Hierdoor zijn het goede smaakmakers in salades en hartige schotels. Blanke rozijnen worden ook gemaakt van Sultana druiven. Het verschil zit in het bewerkingsproces. De blanke rozijnen worden met zwavel behandeld, zodat de rozijnen mooi blank blijven tijdens het drogen.
Elem: Elem‚ zijn grote, gele rozijnen met pit. Deze worden vaak verwerkt in 'boerenjongens'.
Krenten: De krent is ook een gedroogde druif. Toch verschilt hij duidelijk van de rozijn. De krent is kleiner, donkerder van kleur, droger en hij smaakt iets zuurder dan de rozijn. Krenten worden uitsluitend gemaakt van het druiveras Raisin de Korinthe. Dat is een donkerblauwe, kleine druif, die hoofdzakelijk in Griekenland wordt verbouwd. De naam krent is afeleid van deze druivensoort, welke veel wordt verbouwd rondom de Griekse stad Korinthe. De Griekse boeren drogen de krenten op dezelfde wijze als bij de bruine Sultana rozijnen.