culinaire zaken .nl |
Vinaigrette (Sauce vinaigrette) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Dressing | Basisrecept | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 14 6 4 4 3 2 2 0.50 - |
centiliter eetlepel eetlepel stuks eetlepel theelepel theelepel stuks eetlepel naar smaak |
wijn (wit) olie (olijf-) azijn (wijn-) ei (kip) peterselie (vers) mosterd (scherp) kervel (vers) eidooier kappertjes peper (wit) | ||
Berei- ding |
Kook de eieren in tien minuten hard en laat ze schrikken. Pel de hardgekookte eieren, snij ze overlangs doormidden, haal de dooiers eruit en prak die fijn met een vork. Hak de eiwitten fijn en leg ze even apart. Roer de rauwe eierdooiers door het eierdooierkruim. Klop de olie, de azijn, de mosterd, de peper, de kappertjes en de witte wijn erdoor. Was de peterselie en de kervel, hak het fijn en roer het met de fijngehakte eiwitten door de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |