culinaire zaken .nl |
Bergpudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 3 20 |
gram deciliter gram |
kastanje (tam) room (slag-) suiker (poeder-) | ||
Berei- ding |
Doe de kastanjes in een pan, zet ze net onder water en kook ze 30 minuten. Giet ze af en verwijder de buitenste schil en het binnenste dunne schilletje. Prak de kastanjes en draai ze dan in de foodprocessor tot een gladde puree, of wrijf ze door een fijne zeef. Laat de puree afkoelen. Doe de kastanjepuree in een kom met de helft van de slagroom. Klop dit samen luchtig. Meng hier de suiker door. Schep het geheel op een schaal en vorm er met een vork een piramide van. Klop de rest van de slagroom vrij stijf en bestrijk hiermee de kastanjepuree. Laat de pudding 1 uur in de koelkast koud worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2255 KiloJoules 537 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 5 gram 10 gram |