culinaire
zaken
.nl
Bergpudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
3
20
gram
deciliter
gram
kastanje (tam)
room (slag-)
suiker (poeder-)
Berei-
ding
Doe de kastanjes in een pan, zet ze net onder water en kook ze 30 minuten. Giet ze af en verwijder de buitenste schil en het binnenste dunne schilletje. Prak de kastanjes en draai ze dan in de foodprocessor tot een gladde puree, of wrijf ze door een fijne zeef. Laat de puree afkoelen. Doe de kastanjepuree in een kom met de helft van de slagroom. Klop dit samen luchtig. Meng hier de suiker door. Schep het geheel op een schaal en vorm er met een vork een piramide van. Klop de rest van de slagroom vrij stijf en bestrijk hiermee de kastanjepuree. Laat de pudding 1 uur in de koelkast koud worden.
Voedings-
waarde
Energie2255 KiloJoules
537 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
5 gram
10 gram