culinaire zaken .nl |
Terrine van sinaasappels | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:40 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 275 150 125 10 6 5 5 5 |
deciliter gram gram gram stuks blaadje stuks stuks stuks |
sap (sinaasappel-) suiker jam (aardbeien-) bloem sinaasappel gelatine ei (kip) eidooier eiwit | ||
Berei- ding |
Maak eerst een biscuitdeeg door de eieren, de eierdooiers, suiker (250 gram per 4 personen) en het bloem te vermengen met luchtig geklopt eiwit waaraan suiker (25 gram per 4 personen) is toegevoegd. Maak apart een mengsel van de jus d'orange, het vruchtvlees van de sinaasappelen en de gelatine. Rol het biscuitdeeg heel plat uit op een bakplaat die bedekt is met vetvrij papier. Bak dit gedurende 20 minuten in een oven van 160 graden celsius. Smeer de aardbeienjam erover uit als het deeg is afgekoeld en rol dit op. Snij het opgerolde deeg in plakken. Maak de terrine door de wanden van de terrine te bekleden met de deegplakjes en doe in het midden de massa van de jus d'orange en het vruchtvlees van de sinaasappels. Zet dit koud weg. Stort de terrine uit de vorm en serveer dit in mooie tranches. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4042 KiloJoules 962 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 192 gram 28 gram 11 gram |