culinaire
zaken
.nl
Terrine van sinaasappels
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
275
150
125
10
6
5
5
5
deciliter
gram
gram
gram
stuks
blaadje
stuks
stuks
stuks
sap (sinaasappel-)
suiker
jam (aardbeien-)
bloem ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
gelatine
ei (kip)ingrediënt info
eidooier
eiwit
Berei-
ding
Maak eerst een biscuitdeeg door de eieren, de eierdooiers, suiker (250 gram per 4 personen) en het bloem te vermengen met luchtig geklopt eiwit waaraan suiker (25 gram per 4 personen) is toegevoegd. Maak apart een mengsel van de jus d'orange, het vruchtvlees van de sinaasappelen en de gelatine. Rol het biscuitdeeg heel plat uit op een bakplaat die bedekt is met vetvrij papier. Bak dit gedurende 20 minuten in een oven van 160 graden celsius. Smeer de aardbeienjam erover uit als het deeg is afgekoeld en rol dit op. Snij het opgerolde deeg in plakken. Maak de terrine door de wanden van de terrine te bekleden met de deegplakjes en doe in het midden de massa van de jus d'orange en het vruchtvlees van de sinaasappels. Zet dit koud weg. Stort de terrine uit de vorm en serveer dit in mooie tranches.
Voedings-
waarde
Energie4042 KiloJoules
962 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
192 gram
28 gram
11 gram