| culinaire zaken .nl |
Mierikswortelsaus Klassiek (Sauce Raifort Classique) | |||
| Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
| Indelingen | Vegetarisch | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 2.50 40 40 1 0.20 |
deciliter gram gram theelepel theelepel |
room (slag-) meel (paneer-) mierikswortel (rasp) sap (citroen-) saus (worcestershire-) | ||
| Berei- ding |
Klop slagroom (koud !! dus misschien in kom op ijsblokjes) op tot sausdikte (= vladikte); roer door: paneermeel en rasp van geschilde mierikswortel. Maak af met citroensap en desgewenst wat druppels worcestershiresaus. Nogmaals: Houd het geheel goed koud anders wordt het "Grande Misere" ! | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1179 KiloJoules 281 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 1 gram |