culinaire zaken .nl |
Hartige clafoutis | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 50 12 10 3 2 2 8 1 1 - - |
deciliter gram stuks stuks eetlepel teentje stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
melk bloem olijf (zwart,pitvrij) tomaat (cherry-) olie (olijf-) knoflook ei (kip) ansjovis (filet) courgette (groen) ui zout tijm | ||
Berei- ding |
Snij de courgette in blokjes van een vierkante centimeter. Snipper de ui. Laat de ansjovis uitlekken. Halveer de olijven en tomaatjes. Bak de ui, courgette en knoflook in de olie. Doe dit mengsel in een vuurvaste schaal en verdeel de tomaten en olijven over de groente. Bestrooi alles met wat tijm. Doe de bloem met een snufje zout in een kom en voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe. Klop dan de eieren door dit mengsel en giet dit beslag op de groenten in de schaal. Bak deze clafoutis ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is. Snij de clafoutis in punten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1170 KiloJoules 279 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 16 gram 2 gram |