culinaire
zaken
.nl
Hartige clafoutis
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
50
12
10
3
2
2
8
1
1
-
-
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
olijf (zwart,pitvrij)
tomaat (cherry-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ansjovis (filet)
courgette (groen)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de courgette in blokjes van een vierkante centimeter. Snipper de ui. Laat de ansjovis uitlekken. Halveer de olijven en tomaatjes. Bak de ui, courgette en knoflook in de olie. Doe dit mengsel in een vuurvaste schaal en verdeel de tomaten en olijven over de groente. Bestrooi alles met wat tijm. Doe de bloem met een snufje zout in een kom en voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe. Klop dan de eieren door dit mengsel en giet dit beslag op de groenten in de schaal. Bak deze clafoutis ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is. Snij de clafoutis in punten.
Voedings-
waarde
Energie1170 KiloJoules
279 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
16 gram
2 gram