culinaire zaken .nl |
Heldere paddestoelensoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 03:42 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 5 3 20 5 5 1 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram centiliter centiliter gram gram stuks stuks stuks eetlepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
oesterzwam champignon (grot-) wijn (rood) madeira boter (room-) boleet (gedroogd) peperkorrel (zwart) ui laurier (blad) peterselie (vers) runderschenkel met been prei wortel (winter-) zout tijm | ||
Berei- ding |
Breng 1.5 liter water tegen de kook aan met de schenkel, de wortel, de in vieren gesneden ui, prei, thijm, laurier, wijn, peterseliestelen, en peperkorrels. Laat dit zachtjes 3 tot 6 uur trekken. Laat de boleten een half uur wellen in kokendheet water. Doe het weekvocht bij de bouillon. Verhit de boter in een koekepan, en bak de paddestoelen op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Blus ze af met de madeira. Doe het vrijgekomen vocht bij de bouillon. Zeef de bouillon door een doek. (Laat eventueel de bouillon volledig afkoelen om te ontvetten). Voeg de boleten en de gebakken paddestoelen aan de soep toe en laat nog 15 minuten meetrekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2410 KiloJoules 574 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 59 gram 4 gram |