culinaire
zaken
.nl
Heldere paddestoelensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
5
3
20
5
5
1
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
centiliter
centiliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
oesterzwam ingrediënt info
champignon (grot-) ingrediënt info
wijn (rood)
madeira
boter (room-)
boleet (gedroogd)
peperkorrel (zwart) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
peterselie (vers) ingrediënt info
runderschenkel met been
prei
wortel (winter-)
zout
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Breng 1.5 liter water tegen de kook aan met de schenkel, de wortel, de in vieren gesneden ui, prei, thijm, laurier, wijn, peterseliestelen, en peperkorrels. Laat dit zachtjes 3 tot 6 uur trekken. Laat de boleten een half uur wellen in kokendheet water. Doe het weekvocht bij de bouillon. Verhit de boter in een koekepan, en bak de paddestoelen op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Blus ze af met de madeira. Doe het vrijgekomen vocht bij de bouillon. Zeef de bouillon door een doek. (Laat eventueel de bouillon volledig afkoelen om te ontvetten). Voeg de boleten en de gebakken paddestoelen aan de soep toe en laat nog 15 minuten meetrekken.
Voedings-
waarde
Energie2410 KiloJoules
574 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
59 gram
4 gram