culinaire zaken .nl |
Gebraden kip met dragon | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 100 1 1 2 1 - - |
kilogram gram deciliter deciliter theelepel bekertje naar smaak naar smaak |
kip (braad-) boter (room-) bouillon (kippen-) wijn (wit) dragon (gedroogd) creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Braad de kip, borst omhoog, met gesloten deksel op laag vuur in 50 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en houd deze even warm in de oven. Giet overtollig braadvet af. Giet de wijn in de pan, roer de aanbaksels los, voeg bouillon en dragon toe en kook snel tot de helft in. Voeg de creme fraiche toe en verwarm voorzichtig. Serveer de kip met de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3523 KiloJoules 839 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 52 gram 0 gram |