culinaire
zaken
.nl
Vichyssoise van courgette
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
200
30
5
1
1
1
1
1
1
0.60
0.20
-
-
liter
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
bekertje
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
aardappel ingrediënt info
boter (room-)
sap (citroen-)
courgette (groen)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
laurier (blad)
creme fraiche ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de boter en de olijfolie in een soeppan en bak de in stukjes gesneden aardappel en courgette aan. Voeg de knoflook toe en blus af met de bouillon. Voeg laurier, majoraan en basilicum toe en laat 30 tot 40 minuten zachtjes koken. Giet de bouillon af en houd deze apart. Pureer de groente in een keukenmachine of draaizeef. Doe de puree bij de bouillon en roer door. Roer zorgvuldig de room door de soep en maak af met citroensap, zout en peper. Garneer met fijngesneden basilicum. Deze soep kan zowel koud als warm gegeten worden.
Voedings-
waarde
Energie647 KiloJoules
154 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
3 gram
3 gram