culinaire zaken .nl |
Vichyssoise van courgette | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:57 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 30 5 1 1 1 1 1 1 0.60 0.20 - - |
liter gram gram theelepel stuks eetlepel eetlepel stuks bekertje teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) aardappel boter (room-) sap (citroen-) courgette (groen) olie (olijf-) basilicum (vers) laurier (blad) creme fraiche knoflook majoraan (gedroogd) basilicum (vers) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verhit de boter en de olijfolie in een soeppan en bak de in stukjes gesneden aardappel en courgette aan. Voeg de knoflook toe en blus af met de bouillon. Voeg laurier, majoraan en basilicum toe en laat 30 tot 40 minuten zachtjes koken. Giet de bouillon af en houd deze apart. Pureer de groente in een keukenmachine of draaizeef. Doe de puree bij de bouillon en roer door. Roer zorgvuldig de room door de soep en maak af met citroensap, zout en peper. Garneer met fijngesneden basilicum. Deze soep kan zowel koud als warm gegeten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 647 KiloJoules 154 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 3 gram 3 gram |