culinaire zaken .nl |
Gegrillde eendeborst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:01 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 - - |
stuks naar smaak naar smaak |
eendefilet zout peper | ||
Berei- ding |
Kerf met een scherp mesje een ruitjes patroon in het vel. Leg de borsten met de vette kant naar beneden in een koekepan of, liever nog, op een gietijzeren grillpan. Bak of grill het vlees gedurende 20 minuten op een laag vuur en giet af en toe het gesmolten vet uit de pan in een kom. Draai, zodra er een knapperig vetlaagje is ontstaan, de filets die met zout en peper bestrooid zijn om en bak het vlees ongeveer 4 minuten op een hoog vuur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1289 KiloJoules 307 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 9 gram 0 gram |