culinaire zaken .nl |
Broccoli met ansjovis | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 12:00 Bereiding : 00:37 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 6 3 3 2 1 1 - - - |
gram deciliter stuks eetlepel gram teentje stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
broccoli (roosjes) wijn (wit) ansjovis (filet) olie (olijf-) suiker knoflook ui laurier (blad) tijm peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Verhit de olie, bak de ui hierin tot hij glazig is en voeg de knoflook toe. Doe de broccoli en ansjovis erbij, schep het om en giet de wijn erover. Voeg laurierblad en tijm toe en sudder de broccoli in 15 tot 20 minuten. Breng op smaak met zout, peper en suiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 808 KiloJoules 192 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 10 gram 5 gram |