culinaire
zaken
.nl
Mosselen (Mouclade Charentaise)
(met knoflook een typische franse smaak)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1.50
100
1
1
1
1
1
kilogram
deciliter
gram
teentje
theelepel
takje
theelepel
takje
mossel ingrediënt info
room
boter (room-)
knoflook ingrediënt info
kerrie (poeder)
selderij (blad-)ingrediënt info
maizena
peterselie (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de mosselen op een hoog vuur totdat ze allemaal open zijn. Verwijder de lege schalen. Leg de mosselen in een schaal en houd deze (au bain Marie) warm. Gooi het vocht door een zeef. Pers een teentje knoflook uit en roer dit, met een takje peterselie, door de boter. Verwarm het mosselvocht boven een matig vuur. Voeg daarbij de boter, een snufje kerrie (of saffraan), selderie en de mosselen. Goed roeren, vervolgens 5 minuten laten sudderen. Bind dit alles met maizena, goed roeren en 2 minuten laten sudderen. Voeg de room toe en smullen maar.
Voedings-
waarde
Energie2954 KiloJoules
703 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
64 gram
0 gram