culinaire zaken .nl |
Mosselen (Mouclade Charentaise) (met knoflook een typische franse smaak) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1.50 100 1 1 1 1 1 |
kilogram deciliter gram teentje theelepel takje theelepel takje |
mossel room boter (room-) knoflook kerrie (poeder) selderij (blad-) maizena peterselie (vers) | ||
Berei- ding |
Kook de mosselen op een hoog vuur totdat ze allemaal open zijn. Verwijder de lege schalen. Leg de mosselen in een schaal en houd deze (au bain Marie) warm. Gooi het vocht door een zeef. Pers een teentje knoflook uit en roer dit, met een takje peterselie, door de boter. Verwarm het mosselvocht boven een matig vuur. Voeg daarbij de boter, een snufje kerrie (of saffraan), selderie en de mosselen. Goed roeren, vervolgens 5 minuten laten sudderen. Bind dit alles met maizena, goed roeren en 2 minuten laten sudderen. Voeg de room toe en smullen maar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2954 KiloJoules 703 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 64 gram 0 gram |