culinaire zaken .nl |
Creme caramel (Flan) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:56 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 17 12 3 1 1 |
gram deciliter eetlepel eetlepel stuks stuks stuks |
aardbei melk room (koffie-) suiker ei (kip) vanille (stokje) eidooier | ||
Berei- ding |
De melk met een vanillestokje op het vuur zetten. Ondertussen caramel maken van vier zevende van de totale hoeveelheid benodigde suiker (voor 4 personen is dat 200 gram) en wat water. Als de juiste caramelgraad is bereikt (de kleur moet licht bruin zijn) deze overdoen in afzonderlijke keramische potjes. De eierdooiers met het restant van de suiker losroeren. Giet er een beetje melk bij en roer zachtjes. Voeg daarna de rest van de gekookte melk toe. Zet de massa weer op een zacht pitje en kook het even door. Doe de massa dan in de potjes met de caramel en verwarm deze circa 40 minuten au bain marie in een oven van 180 graden celsius. Laat het afkoelen en stort de creme caramel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2945 KiloJoules 701 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 88 gram 12 gram 2 gram |