culinaire
zaken
.nl
Creme caramel
(Flan)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.50
17
12
3
1
1
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
aardbei ingrediënt info
melk ingrediënt info
room (koffie-)
suiker
ei (kip)ingrediënt info
vanille (stokje)
eidooier
Berei-
ding
De melk met een vanillestokje op het vuur zetten. Ondertussen caramel maken van vier zevende van de totale hoeveelheid benodigde suiker (voor 4 personen is dat 200 gram) en wat water. Als de juiste caramelgraad is bereikt (de kleur moet licht bruin zijn) deze overdoen in afzonderlijke keramische potjes. De eierdooiers met het restant van de suiker losroeren. Giet er een beetje melk bij en roer zachtjes. Voeg daarna de rest van de gekookte melk toe. Zet de massa weer op een zacht pitje en kook het even door. Doe de massa dan in de potjes met de caramel en verwarm deze circa 40 minuten au bain marie in een oven van 180 graden celsius. Laat het afkoelen en stort de creme caramel.
Voedings-
waarde
Energie2945 KiloJoules
701 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
88 gram
12 gram
2 gram