culinaire zaken .nl |
Osso bucco uit Frankrijk | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 30 20 3 3 2 1 1 0.25 - - |
deciliter centiliter gram gram stuks eetlepel stuks stuks stuks knol naar smaak naar smaak |
bouillon wijn (wit,droog) bloem boter (room-) wortel olie (olijf-) kalfsschenkel sinaasappel bouquet garni selderij (knol-) peper zout | ||
Berei- ding |
Bepoeder de stukken kalfsschenkel met wat bloem. Maak boter en olie heet in een braadpan en bak hierin de schenkels goudbruin. Haal ze uit de pan en bak de in dobbelstenen gesneden wortel en knolselderij aan in het vet. Sluit de pan en laat 12 minuten op een laag vuur sudderen. Bestrooi nu met de rest van de bloem, roer bouillon en wijn er geleidelijk bij, kruid met zout en peper en voeg het boeket toe. Doe het vlees er weer bij en strooi er de geraspte schil van de sinaasappel overheen. Stoof zachtjes 2 uur in de gesloten pan. Dien het gerecht goed warm op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4054 KiloJoules 965 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 107 gram 1 gram |