culinaire zaken .nl |
Gegrilde lamskoteletjes met olijven | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Barbecue | Grill/grillplaat | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 8 2 1 1 - - |
gram stuks eetlepel teentje theelepel naar smaak naar smaak |
olijf (groen) lamskotelet olie (olijf-) knoflook rasp (citroen-) zout peper | ||
Berei- ding |
Zout en peper het vlees. Gebruik 1 eetlepel olijfolie om de koteletten mee in te smeren. Hak de olijven heel fijn , pers de knoflook erdoor en voeg de citroenschil toe. Verhit de grill. Grill de koteletten op een ingevet rooster 3 minuten aan elke kant of tot het vlees bruin van buiten en rose van binnen is. Doe een lepel van het olijven mengsel op elke kotelet en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2024 KiloJoules 482 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 57 gram 0 gram |