culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - Bechamelsaus (van de kookplaat)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
40
40
0.05
-
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met wat zout en peper, de geraspte ui en wat nootmuskaat.
Voedings-
waarde
Energie751 KiloJoules
179 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
5 gram
0 gram