culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Bechamelsaus (van de kookplaat) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vegetarisch | Basisrecept | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 40 40 0.05 - - - |
deciliter gram gram stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
melk boter (room-) bloem ui zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met wat zout en peper, de geraspte ui en wat nootmuskaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 751 KiloJoules 179 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 5 gram 0 gram |