culinaire zaken .nl |
Flensjes met citrusvruchten | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 150 150 1.25 100 50 10 10 4 3 3 2 1 1 1 |
deciliter gram gram deciliter gram gram mililiter mililiter stuks stuks stuks stuks stuks stuks eetlepel |
sap (sinaasappel-) bloem suiker melk (halfvol) boter (room-) boter (room-) Cointreau siroop (grenadine-) mandarijn eidooier sinaasappel (bloed-) grapefruit (rood) ei (kip) citroen cognac | ||
Berei- ding |
Maak het beslag aan door de bloem, 3 eierdooiers, de melk, de geclarifeerde roomboter, het hele ei en 1/5 suiker te mengen. Bak de flensjes en houd ze apart. Doe vervolgens de roomboter in een pan. Los 4/5 van de suiker daarin op. Los in de caramel de jus d'orange en de grenadinesiroop op. Voeg het vruchtvlees van de bloedsinaasappels, de citroen, de grapefruits en de mandarijnen toe. Als smaakmaker kan cointreau worden toegevoegd. Vouw de flensjes nu in een driehoek en week deze in de citrusvruchtensaus. Flambeer de flensjes tot slot met de cognac. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3441 KiloJoules 819 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 113 gram 14 gram 5 gram |