culinaire
zaken
.nl
Kippenpate met room
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
275
11
1
1
-
-
-
gram
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kipfilet
room
citroen
koriander (poeder)
zout
peper (wit) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Doe de room in een schaal, zet deze 25 minuten in het vriesvak om licht te bevriezen. Snij de kipfilet in stukjes, spreid ze uit op een bord en zet dit ook 25 minuten in het vriesvak. Verdeel de half bevroren room in stukken en pureer deze met het vlees en wat zout tot een gladde massa in een blender. Rasp de citroenschil en meng dit erdoor. Breng de massa op smaak met zout, peper, nootmuskaat en koriander. Spreid een stuk huishoudfolie van 45 bij 55 centimeter op de tafel uit. Leg het mengsel langs de lange kant erop. Rol de folie op. Bind de uiteinden samen, zodat een rol van ongeveer 16 centimeter lang en 4.5 centimeter doorsnee ontstaat. Bind deze vast met keukengaren. Prik er een paar gaatjes in. Leg de rol met een 60 centiliter water op een schaal in de magnetron, laat hem in 6.5 minuut gaar worden op 400 Watt. Neem de pate uit de schaal, wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem geheel afkoelen. Verwijder vervolgens de beide stukken folie. Snij de pate in plakken.
Voedings-
waarde
Energie580 KiloJoules
138 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
12 gram
0 gram