culinaire zaken .nl |
Kippenpate met room | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:07 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
275 11 1 1 - - - |
gram eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kipfilet room citroen koriander (poeder) zout peper (wit) nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Doe de room in een schaal, zet deze 25 minuten in het vriesvak om licht te bevriezen. Snij de kipfilet in stukjes, spreid ze uit op een bord en zet dit ook 25 minuten in het vriesvak. Verdeel de half bevroren room in stukken en pureer deze met het vlees en wat zout tot een gladde massa in een blender. Rasp de citroenschil en meng dit erdoor. Breng de massa op smaak met zout, peper, nootmuskaat en koriander. Spreid een stuk huishoudfolie van 45 bij 55 centimeter op de tafel uit. Leg het mengsel langs de lange kant erop. Rol de folie op. Bind de uiteinden samen, zodat een rol van ongeveer 16 centimeter lang en 4.5 centimeter doorsnee ontstaat. Bind deze vast met keukengaren. Prik er een paar gaatjes in. Leg de rol met een 60 centiliter water op een schaal in de magnetron, laat hem in 6.5 minuut gaar worden op 400 Watt. Neem de pate uit de schaal, wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem geheel afkoelen. Verwijder vervolgens de beide stukken folie. Snij de pate in plakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 580 KiloJoules 138 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 12 gram 0 gram |