culinaire
zaken
.nl
Gefrituurde champignons met saus
(Champignons frits a la sauce)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
40
16
15
2
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
champignon ingrediënt info
bloem ingrediënt info
meel (paneer-)
mayonaise ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Was de verse rauwe champignons in ruim water, laat ze uitlekken in vergiet; verder niet drogen, maar vochtig door de bloem halen, waardoor ze een grof oppervlak krijgen waaraan losgeslagen ei blijft hangen; dus door de eierstruif halen, uitslaan en door de paneermeel halen. Deze gepaneerde champignons goudbruin bakken in de hete, tegen de walm zijnde, frituur (Bzzt!). De champignons zijn nu ook net gaar; het sap ervan loopt u in de mond. Kies 2.5 deciliter van de kruidenmayonaise of de tomatenmayonaise. Dit gepaneerd produkt kan niet lang vooraf gereed staan: Sap gaat uitlekken. N.B. Beheerst u de frituurtechniek? Oke dan, zo niet, laat u verder instrueren. Serveertip: Bittergarnituur. Lunchschotel. Voorgerecht.
Voedings-
waarde
Energie3499 KiloJoules
833 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
11 gram
3 gram