culinaire zaken .nl |
Gefrituurde champignons met saus (Champignons frits a la sauce) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Snel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 40 16 15 2 |
gram gram eetlepel eetlepel stuks |
champignon bloem meel (paneer-) mayonaise ei (kip) | ||
Berei- ding |
Was de verse rauwe champignons in ruim water, laat ze uitlekken in vergiet; verder niet drogen, maar vochtig door de bloem halen, waardoor ze een grof oppervlak krijgen waaraan losgeslagen ei blijft hangen; dus door de eierstruif halen, uitslaan en door de paneermeel halen. Deze gepaneerde champignons goudbruin bakken in de hete, tegen de walm zijnde, frituur (Bzzt!). De champignons zijn nu ook net gaar; het sap ervan loopt u in de mond. Kies 2.5 deciliter van de kruidenmayonaise of de tomatenmayonaise. Dit gepaneerd produkt kan niet lang vooraf gereed staan: Sap gaat uitlekken. N.B. Beheerst u de frituurtechniek? Oke dan, zo niet, laat u verder instrueren. Serveertip: Bittergarnituur. Lunchschotel. Voorgerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3499 KiloJoules 833 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 11 gram 3 gram |