culinaire zaken .nl |
Gepocheerde tarbot | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2.50 2.50 50 50 1.50 4 2 2 2 1 1 1 - - |
deciliter deciliter deciliter gram gram centiliter stuks stuks bekertje stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) water wijn (wit) boter (room-) bloem champagne tarbotfilet eidooier creme fraiche ui wortel (winter-) prei bouquet garni peper zout | ||
Berei- ding |
Maak een court bouillon door het water, de witte wijn, een bouquet garni van tijm, laurier en steeltjes peterselie en mirepoix bestaande uit de wortel, prei en ui te koken. Maak nu een veloutesaus door van de roomboter en de bloem een roux te maken. Giet hier de visbouillon scheutje voor scheutje aan toe. Zodra deze bindt, verdun het geheel met de helft van de creme fraiche. Kook de saus even door. Meng nu eierdooiers en de overige creme fraiche. Maak de veloutesaus af met het eiermengsel en voeg de champagne toe. Verifieer tevens peper en zout. De saus mag dan niet meer koken, anders gaat deze schiften. Pocheer in de court bouillon de tarbot. Doe de tarbot in een ovenschotel. Drapeer de saus er ruim overheen. Doe vervolgens de schotel onder de hete grill en laat een mooi bruin korstje ontstaan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1434 KiloJoules 341 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 7 gram 4 gram |