culinaire zaken .nl |
Saucijsjes in witte wijn (Saucisses au vin blanc) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 40 8 1 1 |
deciliter gram stuks teentje stuks |
wijn (wit,droog) boter (room-) saucijs knoflook ui | ||
Berei- ding |
Pel de knoflook en de ui en hak ze afzonderlijk fijn. Prik met een naald op verschillende plaatsen in de saucijsjes en smelt de boter in een koekepan. Bak hierin de saucijsjes en de ui. Doe na ongeveer 10 minuten de knoflook erbij en blus de jus af met de witte wijn (bij voorkeur: Macon). Laat het geheel nog 5-8 minuten sudderen. Verwarm een schaal. Haal de saucijsjes uit de pan en houd ze warm op de schaal. Roer zo nodig een eetlepel warm water door de jus in de koekepan en maal er wat peper over. Giet dit over de saucijsjes en dien het gereht flink warm op. U kunt de saucijsjes ook opdienen op aardappelpuree. Giet de saus dan over de puree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 460 KiloJoules 110 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 0 gram 1 gram |