culinaire zaken .nl |
Bonbonflensjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.50 125 125 80 7 4 2 2 - |
deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
melk amandel meel (volkoren-) boter (room-) suiker olie rum ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Klop de eieren met het zout los en roer dit door het meel. Giet de melk er langzaam bij en klop tot het beslag mooi glad is. Bak de flensjes op een laag vuur. De bonbon: Kook de amandelen met de suiker in een pan met dikke bodem op een zacht vuur tot de amandelen met een laagje suiker zijn bedekt. Blijf roeren om te voorkomen dat de suiker gaat verbranden. Neem de pan van het vuur en giet de bonbon op een licht met olie ingesmeerde plaat of op een vel ingevet boterhampapier. Laat de bonbon koud en hard worden. Rol er dan zolang met een deegrol over tot het poeder is, of doe de bonbon in een foodprocessor en maal dit tot poeder. Warm de flensjes op tussen twee vuurvaste schalen op een pan kokend water. Smelt de boter met een houten pollepel en roer het bonbonpoeder hier goed doorheen. Voeg dan de rum druppelsgewijs toe en zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft. Bestrijk ieder flensje met het bonbonmengsel en vouw de flensjes zo op dat de vulling er niet uit kan lopen. Dien de gevulde flensjes op een warme schaal op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2947 KiloJoules 702 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 17 gram 7 gram |