culinaire zaken .nl |
Pommes a la Dauphinoise | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 2 100 20 1 1 - - |
kilogram deciliter deciliter gram gram stuks teentje naar smaak naar smaak |
aardappel room (garde-) melk kaas (fougerond) boter (room-) ei (kip) knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Lage grote ovenschaal bestrijken met knoflook en invetten. Aardappelen dakpansgewijs in ovenschaal rangschikken. Ei loskloppen met zout en peper. Erdoor roeren: room, melk en helft van kaas. Over aardappelplakjes schenken. Rest van de kaas erover strooien. Boter in kleine stukjes erover verdelen. Afdekken met alufolie. In midden van oven circa 35 minuten bakken. Folie verwijderen. In nog circa 10 minuten lichtbruin en gaar laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1986 KiloJoules 473 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 13 gram 8 gram |