culinaire
zaken
.nl
Pommes a la Dauphinoise
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2
2
100
20
1
1
-
-
kilogram
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
room (garde-)
melk ingrediënt info
kaas (fougerond)
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Lage grote ovenschaal bestrijken met knoflook en invetten.
Aardappelen dakpansgewijs in ovenschaal rangschikken. Ei loskloppen met zout en peper. Erdoor roeren: room, melk en helft van kaas. Over aardappelplakjes schenken. Rest van de kaas erover strooien. Boter in kleine stukjes erover verdelen. Afdekken met alufolie. In midden van oven circa 35 minuten bakken. Folie verwijderen. In nog circa 10 minuten lichtbruin en gaar laten worden.
Voedings-
waarde
Energie1986 KiloJoules
473 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
47 gram
13 gram
8 gram