culinaire
zaken
.nl
Pruimedanten in Sauternes & Creme Anglaise. (Frankrijk)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
5
400
50
5
1
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
wijn (Sauternes)
melk ingrediënt info
pruimedant
suiker (poeder-)
eidooier
vanille (stokje)
Berei-
ding
Laat de gedroogde pruimen een nacht op een koele plaats in de wijn weken. Kook de pruimen de volgende dag ongeveer 10 minuten op een laag vuur in de wijn zodat ze mooi opzwellen. Laat ze afkoelen en verwijder de pitten. Breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Draai het vuur laag en laat de melk ongeveer een kwartier "trekken". Doe de eierdooiers en de poedersuiker in een niet te kleine schaal en klop alles schuimig-wit. Doe dan een beetje warme melk bij dit mengsel en blijf kloppen. Giet dan voorzichtig, beetje bij beetje, het eimengsel bij de warme melk, waar het vanillestokje is uit gehaald. Blijf steeds goed roeren en zorg dat het vuur niet te hoog staat. deze creme anglaise, die langzaam dikker wordt mag niet meer koken. Laat de vanillecreme afkoelen. Verdeel de creme over diepe borden en schep de Sauternes-pruimen er bovenop. Drink bij dit nagerecht een glas Sauternes.
Voedings-
waarde
Energie2510 KiloJoules
598 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
79 gram
14 gram
7 gram