culinaire zaken .nl |
Aubergines gevuld met geitekaas en groente (Carciofi ripieni) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:47 | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 90 4 2 2 1 1 1 - - |
gram gram bekertje stuks eetlepel stuks stuks teentje naar smaak naar smaak |
kaas (geite-,frans) tomaat creme fraiche aubergine olie (olijf-) paprika (rood) ui knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de kroontjes van de aubergines en halveer ze. Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 centimeter dikte zitten. Snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten en voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe. Laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen. Voeg de creme fraiche toe. Vul de aubergines met dit mengsel, leg de plakjes tomaat bovenop. Bak de aubergines in de oven 10 minuten op 225 graden Celsius. Leg de plakjes geitekaas (bijv. Picandou) op de aubergines en bak nog 10 minuten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 739 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 7 gram 8 gram |