culinaire zaken .nl |
Gefrituurde aubergines (Beignets d'aubergines) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 6.50 2 2 1 - - |
gram centiliter stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bloem melk aubergine ei (kip) olie (zonnebloem-) zout bakpoeder | ||
Berei- ding |
Schil de aubergines en snij ze in plakken van 0.5 centimeter dik. Leg de plakken in het vergiet en strooi er wat zout over. Laat ze 25 minuten afgedekt staan, zodat er zoveel mogelijk vocht aan de groente wordt onttrokken. Dep de plakken daarna goed droog met keukenrolpapier. Roer een beslag van de bloem, de eieren, de melk of het water, het bakpoeder en de olie. Verhit het frituurvet. Doop de plakken aubergine na elkaar in het beslag en bak ze in het hete frituurvet goudbruin. Heet serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1295 KiloJoules 308 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 13 gram 6 gram |