culinaire
zaken
.nl
Groene Bearnaisesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
5
15
10
5
3
2
1
1
1
0.25
-
-
gram
deciliter
centiliter
theelepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
bosje
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
water
wijn (wit)
azijn (dragon-) ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
sap (citroen-)
eidooier
kervel (vers)
ui (sjalot) ingrediënt info
laurier (blad)
dragon (vers)
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Breng water, citroensap, dragonazijn, witte wijn, sjalotje en peperkorrels aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Zeef het vocht. Klop de eidooiers los en roer het vocht erdoorheen. Zet de pan op een andere pan met kokend water (au bain marie) en klop het eimengsel tot het luchtig en gebonden is. Smelt de roomboter op zacht vuur en schep het witte schuim eraf. Haal het eimengsel van het vuur en klop in een dun straaltje de boter erdoorheen. Breng op smaak met zout. Roer als de saus klaar is de fijngehakte groene kruiden door de saus. Serveer bij gegrild of gebakken vlees.
Voedings-
waarde
Energie2096 KiloJoules
499 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
7 gram
1 gram