culinaire zaken .nl |
Groene Bearnaisesaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 5 15 10 5 3 2 1 1 1 0.25 - - |
gram deciliter centiliter theelepel stuks theelepel stuks eetlepel stuks stuks eetlepel bosje naar smaak naar smaak |
boter (room-) water wijn (wit) azijn (dragon-) peperkorrel sap (citroen-) eidooier kervel (vers) ui (sjalot) laurier (blad) dragon (vers) peterselie (bosje) zout tijm | ||
Berei- ding |
Breng water, citroensap, dragonazijn, witte wijn, sjalotje en peperkorrels aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Zeef het vocht. Klop de eidooiers los en roer het vocht erdoorheen. Zet de pan op een andere pan met kokend water (au bain marie) en klop het eimengsel tot het luchtig en gebonden is. Smelt de roomboter op zacht vuur en schep het witte schuim eraf. Haal het eimengsel van het vuur en klop in een dun straaltje de boter erdoorheen. Breng op smaak met zout. Roer als de saus klaar is de fijngehakte groene kruiden door de saus. Serveer bij gegrild of gebakken vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2096 KiloJoules 499 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 7 gram 1 gram |