culinaire zaken .nl |
Rougets met saffraan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 2 1 1 1 1 - |
stuks eetlepel stuks theelepel knol teentje stuks naar smaak |
rouget olie (olijf-) tomaat (vlees-) saffraan venkel (knol) knoflook citroen tijm | ||
Berei- ding |
Pers de citroen uit en laat de saffraandraadjes in dit sap trekken. Roer het sap af en toe om. Laat de ontvelde (of gepelde) tomaten met de in plakken gesneden venkel in een beetje olijfolie zachtjes gaar smoren. Knijp er een teen knoflook in uit. Leg de schoongewassen en afgedroogde vissen onder de grill. Grill de vissen ongeveer 5 minuten per kant. Bestrooi ze met een beetje tijm. Giet het saffraan-citroensap over de vissen. Eet bij dit gerecht wilde rijst en sla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 389 KiloJoules 93 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 0 gram |