culinaire
zaken
.nl
Rougets met saffraan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
2
2
1
1
1
1
-
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
knol
teentje
stuks
naar smaak
rouget
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
saffraan
venkel (knol)
knoflook ingrediënt info
citroen
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Pers de citroen uit en laat de saffraandraadjes in dit sap trekken. Roer het sap af en toe om. Laat de ontvelde (of gepelde) tomaten met de in plakken gesneden venkel in een beetje olijfolie zachtjes gaar smoren. Knijp er een teen knoflook in uit. Leg de schoongewassen en afgedroogde vissen onder de grill. Grill de vissen ongeveer 5 minuten per kant. Bestrooi ze met een beetje tijm. Giet het saffraan-citroensap over de vissen. Eet bij dit gerecht wilde rijst en sla.
Voedings-
waarde
Energie389 KiloJoules
93 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
2 gram
0 gram