culinaire zaken .nl |
Gegratineerde uiensoep 1 | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Soep | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 25 4 2 2 2 1 1 - 6 |
gram gram sneetje theelepel stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak stuks |
kaas boter (room-) brood (wit) majoraan (gedroogd) laurier (blad) bouillon (vlees-,tablet) olie kerrie (poeder) foelie (poeder) ui | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. Pel de uien. Snipper de helft en snijd de andere helft in ringen. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter en olie in een braadpan. Bak de uisnippers en uiringen al omscheppend in circa 10 minuten bruin. Strooi de kerriepoeder over de uien en bak deze nog 1 minuut. Voeg 1 liter water, bouillontabletten, laurierblaadjes, foelie en majoraan toe. Kook de soep in circa 30 minuten zachtjes gaar. Rooster intussen de sneetjes witbrood. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Schep de uiensoep in vier grote ovenbestendige soepkommen. Leg in elke kom een sneetje brood. Strooi de geraspte kaas erover. Schuif de soepkommen in het midden van de oven. Laat de kaas in circa 10 minuten smelten. Serveer de uiensoep met stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1331 KiloJoules 317 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 12 gram 4 gram |