culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde uiensoep 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
25
4
2
2
2
1
1
-
6
gram
gram
sneetje
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
stuks
kaas
boter (room-)
brood (wit)
majoraan (gedroogd)
laurier (blad)
bouillon (vlees-,tablet)
olie ingrediënt info
kerrie (poeder)
foelie (poeder)
ui ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas. Pel de uien. Snipper de helft en snijd de andere helft in ringen.
Berei-
ding
Verhit de boter en olie in een braadpan. Bak de uisnippers en uiringen al omscheppend in circa 10 minuten bruin. Strooi de kerriepoeder over de uien en bak deze nog 1 minuut. Voeg 1 liter water, bouillontabletten, laurierblaadjes, foelie en majoraan toe. Kook de soep in circa 30 minuten zachtjes gaar. Rooster intussen de sneetjes witbrood. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Schep de uiensoep in vier grote ovenbestendige soepkommen. Leg in elke kom een sneetje brood. Strooi de geraspte kaas erover. Schuif de soepkommen in het midden van de oven. Laat de kaas in circa 10 minuten smelten. Serveer de uiensoep met stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie1331 KiloJoules
317 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
12 gram
4 gram