culinaire
zaken
.nl
Uiensoep uit de Franse hoofdstad
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1
60
50
6
0.50
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
wijn (wit)
kaas
boter (room-)
ui ingrediënt info
stokbrood
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Snij de uien in dunne reepjes, doe ze met de boter in een diepe schaal. Verwarm ze in 7 minuten afgedekt op 600 Watt. Verwarm een bruineringsschaal in 6 minuten voor op 600 Watt. Besmeer de drie sneetje stokbrood met de boter en bak ze bruin in 3 minuten op 600 Watt. Of rooster het brood in de broodrooster. Doe de wijn en de bouillon bij de uien, kook dit 11 minuten niet afgedekt op 600 Watt. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat en verdeel ze over soepkoppen. Leg in elke kop een sneetje brood, strooi de geraspte kaas erover. Laat de kaas in 1.5 minuut smelten op 500 Watt.
Voedings-
waarde
Energie1669 KiloJoules
397 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
12 gram
5 gram