culinaire zaken .nl |
Uiensoep uit de Franse hoofdstad | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:29 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 60 50 6 0.50 - - |
deciliter deciliter gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) wijn (wit) kaas boter (room-) ui stokbrood peper nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Snij de uien in dunne reepjes, doe ze met de boter in een diepe schaal. Verwarm ze in 7 minuten afgedekt op 600 Watt. Verwarm een bruineringsschaal in 6 minuten voor op 600 Watt. Besmeer de drie sneetje stokbrood met de boter en bak ze bruin in 3 minuten op 600 Watt. Of rooster het brood in de broodrooster. Doe de wijn en de bouillon bij de uien, kook dit 11 minuten niet afgedekt op 600 Watt. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat en verdeel ze over soepkoppen. Leg in elke kop een sneetje brood, strooi de geraspte kaas erover. Laat de kaas in 1.5 minuut smelten op 500 Watt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1669 KiloJoules 397 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 12 gram 5 gram |