culinaire zaken .nl |
Wijnmousse (Creme champenoise) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 10 4 4 1 0.50 |
deciliter stuks stuks stuks eetlepel stuks |
wijn (wit,droog) suikerklontje ei (kip) lange vinger kirsch citroen | ||
Berei- ding |
Splits de eieren en bewaar de eiwitten tot gebruik in de koelkast. Klop de dooiers met de wijn los. Rasp de citroenschil van de gewassen en afgedroogde citroen met de suikerklontjes af, roer ze dan met de kirsch door het dooiermengsel en klop het mengsel goed door. Giet het mengsel in een roestvrij stalen pan. Zet de pan op een laag vuur en verhit het mengsel langzaam tot het gaat binden, maar laat het niet koken. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Sla vlak voor het serveren de eiwitten zeer stijf en schep het door de gebonden vla. Serveer de mousse met een lange vinger. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 548 KiloJoules 130 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 7 gram 0 gram |