culinaire zaken .nl |
Uiensoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk Oven | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 20 20 3 1 1 1 1 1 0.50 - - |
deciliter deciliter gram gram stuks eetlepel eetlepel theelepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
water wijn (wit,droog) boter (room-) kaas (belegen) ui bloem cognac kruiden (Provencaals) olie (olijf-) knoflook stokbrood zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Ui schoonmaken en snipperen. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie en de boter in een (grote) soeppan en fruit hierin de ui-snippers. Roer met een (houten) lepel de bloem erdoor tot het geheel een beetje bindt. Pan weer terug op het vuur; water, wijn en evt. de cognac erbij. Het geheel even laten koken en op smaak brengen met peper en zout (meer peper dan zout). (verhouding water - wijn mag ook 5 - 1 zijn, is afhankelijk van je eigen smaak) Als de soep klaar is, in kommen schenken en een stukje geroosterd brood met kaas opleggen. Dan de (vuurvaste) kommen een poosje in de oven totdat de kaas gesmolten is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1041 KiloJoules 248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 6 gram 2 gram |