culinaire zaken .nl |
Rundvlees met rijst uit de Camarque - Gardiane de boeuf | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 5 150 1 10 4 2 2 1 1 1 1 |
kilogram deciliter gram deciliter gram stuks stuks teentje stengel stuks stuks knol |
runderlap (mager) wijn (rood) spek (gerookt) bouillon (runder-) ansjovis (pasta) wortel (winter-) ui knoflook selderij (bleek-) bouquet garni schil (sinaasappel-) venkel (knol) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de runderlappen in grote dobbelstenen, de wortelen in blokjes en de venkelknol, de bleekselderij en het spek in reepjes. | |||
Berei- ding |
Bak dit met de gesnipperde uien even in hete olie. Gooi er wat meel over en laat alles goudbruin worden. Voeg de rode wijn toe, evenals de bouillon, peper, zout, knoflook, garni, de sinaasappelschil, en boter. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht in 2.5 uur langzaam gaar worden. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Lekker is om het laatste kwartier nog 200 gram ontpitte zwarte olijven mee te laten stoven. Serveer met witte rijst en een lekkere Cote du Rhone: Chuslan of St. Gervais. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6617 KiloJoules 1575 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 63 gram 87 gram 13 gram |