culinaire
zaken
.nl
Rundvlees met rijst uit de Camarque - Gardiane de boeuf
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
5
150
1
10
4
2
2
1
1
1
1
kilogram
deciliter
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
teentje
stengel
stuks
stuks
knol
runderlap (mager)
wijn (rood)
spek (gerookt)
bouillon (runder-)
ansjovis (pasta)
wortel (winter-)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
bouquet garni ingrediënt info
schil (sinaasappel-)
venkel (knol)
Voor-
berei-
ding
Snijd de runderlappen in grote dobbelstenen, de wortelen in blokjes en de venkelknol, de bleekselderij en het spek in reepjes.
Berei-
ding
Bak dit met de gesnipperde uien even in hete olie. Gooi er wat meel over en laat alles goudbruin worden. Voeg de rode wijn toe, evenals de bouillon, peper, zout, knoflook, garni, de sinaasappelschil, en boter. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht in 2.5 uur langzaam gaar worden. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Lekker is om het laatste kwartier nog 200 gram ontpitte zwarte olijven mee te laten stoven. Serveer met witte rijst en een lekkere Cote du Rhone: Chuslan of St. Gervais.
Voedings-
waarde
Energie6617 KiloJoules
1575 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
63 gram
87 gram
13 gram