culinaire
zaken
.nl
Clafoutis met blauwe druiven
(Clafoutis = afkomstig uit het dialect van de Limousin)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
120
75
3
2
1
1
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
zakje
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
druif (muskaat-) ingrediënt info
suiker
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
appel (zachtzuur)
kaneel (poeder)
zout
boter (bak-)
suiker (poeder-)
Voor-
berei-
ding
Benodigd: vorm met een doorsnee van 24 centimeter.

Was de druiven, pluk ze van de steeltjes en laat ze goed uitlekken.
Doe de bloem in een kom en roer er de melk door.
Klop de eieren, de suiker, de vanillesuiker en het zout door het beslag.
Laat het beslag 15 minuten rusten en klop nogmaals door.
Snijd de geschilde appel in blokjes en bestrooi deze met de kaneel.
Bestrijk de vorm met boter.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Verdeel de druiven en de appelblokjes in de vorm en giet er het beslag over.
Zet de vorm circa 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrooi de clafoutis met poedersuiker en zet warm, lauwwarm of koud in de vorm op tafel.
Voedings-
waarde
Energie1350 KiloJoules
321 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
10 gram
1 gram