culinaire zaken .nl |
Clafoutis met blauwe druiven (Clafoutis = afkomstig uit het dialect van de Limousin) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 250 120 75 3 2 1 1 - - - |
deciliter gram gram gram stuks zakje stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
melk druif (muskaat-) suiker bloem ei (kip) suiker (vanille-) appel (zachtzuur) kaneel (poeder) zout boter (bak-) suiker (poeder-) | ||
Voor- berei- ding |
Benodigd: vorm met een doorsnee van 24 centimeter. Was de druiven, pluk ze van de steeltjes en laat ze goed uitlekken. Doe de bloem in een kom en roer er de melk door. Klop de eieren, de suiker, de vanillesuiker en het zout door het beslag. Laat het beslag 15 minuten rusten en klop nogmaals door. Snijd de geschilde appel in blokjes en bestrooi deze met de kaneel. Bestrijk de vorm met boter. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verdeel de druiven en de appelblokjes in de vorm en giet er het beslag over. Zet de vorm circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker en zet warm, lauwwarm of koud in de vorm op tafel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1350 KiloJoules 321 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 10 gram 1 gram |