culinaire
zaken
.nl
Clafoutis met gedroogde pruimen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
250
2.50
125
75
20
20
3
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
wijn (rood)
pruim (gedroogd)
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
suiker
boter (room-)
suiker (poeder-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Week de pruimen 12 uur in de wijn. Ontpit de pruimen. Doe bloem, suiker, zout en kaneel in een kom. Sla de eidooiers los en doe ze in het midden van de bloem. Meng dit, onder toevoeging van de melk tot een homogeen beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag. Beboter een vuurvaste schaal of springvorm. Giet een laagje beslag op de bodem, doe hierop de pruimen en dek af met het beslag. Bak op 175 graden Celsius 35 tot 40 minuten. Serveer warm of koud, bestrooid met poedersuiker.
Voedings-
waarde
Energie1795 KiloJoules
427 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
13 gram
4 gram