culinaire zaken .nl |
Clafoutis met gedroogde pruimen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 12:00 Bereiding : 01:12 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 250 2.50 125 75 20 20 3 - - |
deciliter gram deciliter gram gram gram gram stuks naar smaak naar smaak |
wijn (rood) pruim (gedroogd) melk bloem suiker boter (room-) suiker (poeder-) ei (kip) zout kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Week de pruimen 12 uur in de wijn. Ontpit de pruimen. Doe bloem, suiker, zout en kaneel in een kom. Sla de eidooiers los en doe ze in het midden van de bloem. Meng dit, onder toevoeging van de melk tot een homogeen beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag. Beboter een vuurvaste schaal of springvorm. Giet een laagje beslag op de bodem, doe hierop de pruimen en dek af met het beslag. Bak op 175 graden Celsius 35 tot 40 minuten. Serveer warm of koud, bestrooid met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1795 KiloJoules 427 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 13 gram 4 gram |