culinaire zaken .nl |
Bresse kipfilet met morieljes | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1 50 50 3 2 - - |
gram deciliter gram gram centiliter bekertje naar smaak naar smaak |
kipfilet bouillon (gevogelte-) boter (room-) morieljes (gedroogd) wijn (wit) creme fraiche peper zout | ||
Berei- ding |
De gedroogde morieljes in water zetten om te wellen. Peper en zout de kipfilets en braad ze licht aan in roomboter. Haal ze hierna uit de pan. De pan ontvetten en afblussen met witte wijn. Even inkoken. Het gevogeltevocht toevoegen en ook even laten inkoken. Vervolgens de creme fraiche toevoegen en laten inkoken. De inmiddels gewelde morieljes toevoegen en laten doorkoken. De kipfilets toevoegen en gaar laten stoven (circa 15 minuten). De kip trancheren en de saus eroverheen naperen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1147 KiloJoules 273 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 38 gram 1 gram |