culinaire
zaken
.nl
Bresse kipfilet met morieljes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
1
50
50
3
2
-
-
gram
deciliter
gram
gram
centiliter
bekertje
naar smaak
naar smaak
kipfilet
bouillon (gevogelte-)
boter (room-)
morieljes (gedroogd) ingrediënt info
wijn (wit)
creme fraiche ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De gedroogde morieljes in water zetten om te wellen. Peper en zout de kipfilets en braad ze licht aan in roomboter. Haal ze hierna uit de pan. De pan ontvetten en afblussen met witte wijn. Even inkoken. Het gevogeltevocht toevoegen en ook even laten inkoken. Vervolgens de creme fraiche toevoegen en laten inkoken. De inmiddels gewelde morieljes toevoegen en laten doorkoken. De kipfilets toevoegen en gaar laten stoven (circa 15 minuten). De kip trancheren en de saus eroverheen naperen.
Voedings-
waarde
Energie1147 KiloJoules
273 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
38 gram
1 gram