culinaire zaken .nl |
Zeeduivel a la bordelaise (Lotte a la bordelaise) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 1 8 4 4 2 1 1 0.50 - - |
gram deciliter sneetje eetlepel stuks stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
zeeduivel wijn (wit,droog) brood (wit) olie (zonnebloem-) tomaat (vlees-) ui (sjalot) peterselie (vers) laurier (blad) tijm (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Spoel de vis af onder de koude kraan en snij hem in stukken van 2 centimeter. Verhit de helft van de olie in een flinke braadpan en bak de stukken vis rondom bruin. Schep ze uit de pan en houd ze apart. Doop de tomaat in kokend water, haal de velletjes eraf, verwijder de harde kern, het zaad en het vocht en snij het vruchtvlees in stukken. Pel de sjalotjes en snij ze in vieren. Maak een bouquet garni van het laurierblad en de gewassen peterselie en tijm. Bak de stukken tomaat in de pan van de vis aan, voeg de stukken sjalot en het bouquet garni toe en giet de wijn erover. Breng alles op smaak met zout en peper en laat het enkele minuten zachtjes koken. Leg de vis in de wijnsaus, draai het vuur laag en laat de vis 25 minuten zachtjes koken. Verwijder dan de bouquet garni. Bak de sneetjes brood in de rest van de olie bruin en serveer ze bij de vis. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2053 KiloJoules 489 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 43 gram 2 gram |