culinaire
zaken
.nl
Artisjokken met olijvenvinaigrette
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
40
10
5
4
2
1
1
1
0.30
-
-
gram
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
bosje
naar smaak
naar smaak
olijf
sap (citroen-)
olie (olijf-) ingrediënt info
artisjok ingrediënt info
azijn ingrediënt info
kappertjes
knoflook ingrediënt info
mosterd
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de artisjokken, snij steel en harde punten van de bladeren. Kook ze in 30 tot 40 minuten gaar in ruim water met zout en azijn. Laat ze afkoelen. Meng voor de dressing knoflook, citroensap, peterselie, zout, peper en mosterd. Klop de olie erbij en meng gehakte olijven en kappertjes erdoor. Serveer bij de artisjokken.
Voedings-
waarde
Energie1816 KiloJoules
432 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
62 gram
15 gram
23 gram