culinaire zaken .nl |
Artisjokken met olijvenvinaigrette | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
40 10 5 4 2 1 1 1 0.30 - - |
gram theelepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel teentje theelepel bosje naar smaak naar smaak |
olijf sap (citroen-) olie (olijf-) artisjok azijn kappertjes knoflook mosterd peterselie (bosje) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Was de artisjokken, snij steel en harde punten van de bladeren. Kook ze in 30 tot 40 minuten gaar in ruim water met zout en azijn. Laat ze afkoelen. Meng voor de dressing knoflook, citroensap, peterselie, zout, peper en mosterd. Klop de olie erbij en meng gehakte olijven en kappertjes erdoor. Serveer bij de artisjokken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1816 KiloJoules 432 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 62 gram 15 gram 23 gram |