culinaire
zaken
.nl
Gemengde zeevis in een pittige saus
(La migouree de Matata)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
1.25
1
150
8
4
3.50
3
2
2
2
1
0.50
-
-
kilogram
liter
liter
gram
eetlepel
eetlepel
gram
stuks
teentje
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
zeevis
wijn (wit,droog)
water
boter (room-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
dragon (vers)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de uien, de knoflook en de sjalotjes. Maak een bouquet garni van de peterselie, de tijm en dragon en het laurierblad. Breng in een flinke pan de wijn met het water, de fijngesnipperde ui en sjalot aan de kook en hang de bouquet garni erin. Strooi er zout en peper over en laat alles ongeveer 2.5 uur zachtjes trekken. Was de vissen en laat ze uitlekken. Smelt 50 gram boter in een grote koekepan, giet de olie erbij en laat de vis daarna in de bouillon, voeg de rest van de olie toe en strooi de bloem erover. Pocheer de vis 25 minuten. Verwijder na de pocheertijd het bouquet garni en serveerde vis in de saus. Lekker met brood.
Voedings-
waarde
Energie4991 KiloJoules
1188 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
60 gram
2 gram