culinaire zaken .nl |
Gemengde zeevis in een pittige saus (La migouree de Matata) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 03:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1.25 1 150 8 4 3.50 3 2 2 2 1 0.50 - - |
kilogram liter liter gram eetlepel eetlepel gram stuks teentje eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
zeevis wijn (wit,droog) water boter (room-) olie (zonnebloem-) peterselie (vers) bloem ui (sjalot) knoflook tijm (vers) ui laurier (blad) dragon (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de uien, de knoflook en de sjalotjes. Maak een bouquet garni van de peterselie, de tijm en dragon en het laurierblad. Breng in een flinke pan de wijn met het water, de fijngesnipperde ui en sjalot aan de kook en hang de bouquet garni erin. Strooi er zout en peper over en laat alles ongeveer 2.5 uur zachtjes trekken. Was de vissen en laat ze uitlekken. Smelt 50 gram boter in een grote koekepan, giet de olie erbij en laat de vis daarna in de bouillon, voeg de rest van de olie toe en strooi de bloem erover. Pocheer de vis 25 minuten. Verwijder na de pocheertijd het bouquet garni en serveerde vis in de saus. Lekker met brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4991 KiloJoules 1188 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 60 gram 2 gram |