culinaire zaken .nl |
Kip Marengo | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 100 30 20 2 2 1 1 1 - - |
kilogram deciliter deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel teentje naar smaak naar smaak |
kip (braad-) bouillon wijn (wit,droog) champignon bloem boter (room-) puree (tomaten-) olie (olijf-) ui (sjalot) peterselie knoflook peper zout | ||
Berei- ding |
Verdeel de hele kip in stukken. Maak boter en olie heet in een braadpan en bak hierin de stukken kip halfgaar. Bestrooi ze dan met de gehakte sjalotten, knoflook en peterselie, zout en peper en ga door met bakken tot de kip gaat kleuren. Strooi er dan de bloem over, schep alles even om en giet er de warme bouillon en de wijn bij. Sluit de pan en laat op een regelmatig vuur 45 minuten lang sudderen. Voeg de tomatenpuree en de schoongemaakte gehalveerde champignons toe. Laat nog 30 minuten sudderen in de gesloten pan of tot de champignons gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2841 KiloJoules 676 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 45 gram 1 gram |