culinaire
zaken
.nl
Kip Marengo
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
1
100
30
20
2
2
1
1
1
-
-
kilogram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
kip (braad-)
bouillon
wijn (wit,droog)
champignon ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verdeel de hele kip in stukken. Maak boter en olie heet in een braadpan en bak hierin de stukken kip halfgaar. Bestrooi ze dan met de gehakte sjalotten, knoflook en peterselie, zout en peper en ga door met bakken tot de kip gaat kleuren. Strooi er dan de bloem over, schep alles even om en giet er de warme bouillon en de wijn bij. Sluit de pan en laat op een regelmatig vuur 45 minuten lang sudderen. Voeg de tomatenpuree en de schoongemaakte gehalveerde champignons toe. Laat nog 30 minuten sudderen in de gesloten pan of tot de champignons gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie2841 KiloJoules
676 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
45 gram
1 gram