culinaire zaken .nl |
Kipfilet met citroensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:37 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 5 5 4 2 - - |
deciliter gram centiliter theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
room (slag-) boter (room-) wijn (wit) sap (citroen-) kipfilet rasp (citroen-) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 50 gram boter en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en houd ze even warm. Blus de bakboter af met de wijn, het citroensap en de citroenschil. Laat dit snel even inkoken, voeg room toe en laat dit even doorkoken. Klop de rest van de koude boter door de saus en serveer bij de kip. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1805 KiloJoules 430 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 37 gram 0 gram |