culinaire
zaken
.nl
Lauwe visterrine
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
100
50
10
5
2
2
1
0.40
-
-
gram
gram
gram
gram
theelepel
bekertje
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
scholfilet
wortel
waterkersingrediënt info
boter (room-)
sap (citroen-)
creme fraiche ingrediënt info
dille (vers)
eiwit
ansjovis (pasta)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Blancheer de blokjes wortel 2 minuten in ruim kokend water. Pureer de scholfilet met het eiwit, de ansjovispasta en de dille in een keukenmachine. Voeg de waterkers zonder steeltjes toe en pureer verder. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Klop de creme fraiche even los met een mixer en klop de vispuree erdoorheen. Schep hier de worteljes doorheen. Vet een patevorm (1 liter) of een cakeblik in met boter, doe het vismengsel erin. Strijk glad en dek af met beboterd bakpapier. Zet de vorm in een ovenslee met water, zodat de vorm tot de helft onderstaat. Kook de terrine 45 minuten in de oven op 175 graden Celsius. Laat de terrine 30 minuten afkoelen en stort hem op een schaal. Serveer in plakken, gegarneerd met blaadjes waterkers, plukjes dille en dilleroomsaus.
Voedings-
waarde
Energie613 KiloJoules
146 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
23 gram
1 gram