culinaire zaken .nl |
Lauwe visterrine | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 01:12 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 50 10 5 2 2 1 0.40 - - |
gram gram gram gram theelepel bekertje theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
scholfilet wortel waterkers boter (room-) sap (citroen-) creme fraiche dille (vers) eiwit ansjovis (pasta) zout peper | ||
Berei- ding |
Blancheer de blokjes wortel 2 minuten in ruim kokend water. Pureer de scholfilet met het eiwit, de ansjovispasta en de dille in een keukenmachine. Voeg de waterkers zonder steeltjes toe en pureer verder. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Klop de creme fraiche even los met een mixer en klop de vispuree erdoorheen. Schep hier de worteljes doorheen. Vet een patevorm (1 liter) of een cakeblik in met boter, doe het vismengsel erin. Strijk glad en dek af met beboterd bakpapier. Zet de vorm in een ovenslee met water, zodat de vorm tot de helft onderstaat. Kook de terrine 45 minuten in de oven op 175 graden Celsius. Laat de terrine 30 minuten afkoelen en stort hem op een schaal. Serveer in plakken, gegarneerd met blaadjes waterkers, plukjes dille en dilleroomsaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 613 KiloJoules 146 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 23 gram 1 gram |