culinaire zaken .nl |
Snelle perentaart | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 3 3 1 1 |
kilogram blik eetlepel mililiter eetlepel eetlepel |
peer (hand-) deeg (croissant-) marmelade (sinaasappel-) sap (citroen-) Grand Marnier olie (zonnebloem-) | ||
Berei- ding |
Haal het croissantdeeg uit de blikken. Smeer een bakvorm of vuurvaste schaal met een middellijn van ongeveer 22 cm. dun in met zonnebloemolie. Bedek de vorm met de deeglapjes die tegen elkaar aan worden gedrukt. Omdat de lapjes een rare puntvorm hebben hangen er stukken deeg over de rand van de vorm. Laat die er rustig aanzitten. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peerpartjes in dunne schijven en sprenkel er citroensap over om bruin kleuren te voorkomen. Bedek het deeg met peerschijfjes, die netjes in de rondte en dakpansgewijs worden neergelegd (of in een rij als een rechthoekige schaal wordt gebruikt). Bestrijk de bovenste laag met marmelade en giet er likeur over. Vouw de overhangende deeglapjes terug in de vorm over de peer heen. Bak de perentaart ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3409 KiloJoules 812 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 161 gram 21 gram 6 gram |