culinaire
zaken
.nl
Mousse au chocolat glacee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
200
100
5
30
4
4
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
stuks
stuks
room (slag-)
chocolade (puur)
suiker
koffie (mokka,erg sterk) ingrediënt info
boter (room-)
eidooier
eiwit
Berei-
ding
Smelt de chocolade met de koffie en de boter au bain marie. Klop de eidooiers luchtig met 25 gram van de suiker. Klop de eiwitten stijf. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de suiker aan de eiwitten toe, al doorkloppende, tot het eiwit stevig is. Meng de chocolade met het dooiermengsel, schep dit vervolgens op de eiwitten en spatel dit voorzichtig door zonder lucht te verliezen. Sla de slagroom stijf. Spatel het chocolademengsel door de slagroom tot de witte strepen zijn verdwenen. Bevries het mengsel (hoeft niet geroerd te worden). Serveer met stijfgeslagen slagroom.
Voedings-
waarde
Energie3187 KiloJoules
759 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
12 gram
3 gram