culinaire zaken .nl |
Mousse au chocolat glacee | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 200 100 5 30 4 4 |
deciliter gram gram centiliter gram stuks stuks |
room (slag-) chocolade (puur) suiker koffie (mokka,erg sterk) boter (room-) eidooier eiwit | ||
Berei- ding |
Smelt de chocolade met de koffie en de boter au bain marie. Klop de eidooiers luchtig met 25 gram van de suiker. Klop de eiwitten stijf. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de suiker aan de eiwitten toe, al doorkloppende, tot het eiwit stevig is. Meng de chocolade met het dooiermengsel, schep dit vervolgens op de eiwitten en spatel dit voorzichtig door zonder lucht te verliezen. Sla de slagroom stijf. Spatel het chocolademengsel door de slagroom tot de witte strepen zijn verdwenen. Bevries het mengsel (hoeft niet geroerd te worden). Serveer met stijfgeslagen slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3187 KiloJoules 759 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 12 gram 3 gram |