culinaire
zaken
.nl
Kipfilet met ham en camembert
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
100
75
6
4
3
1
0.20
-
-
gram
gram
gram
centiliter
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
kaas (Camembert)
ham (achter-)
wijn (wit)
room (koffie-)
allesbinder
bouillon (kippen-,tablet)
basilicum (vers)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
3 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Hierin kipfilet (4 kleine) in ca. 10 minuten zachtjes gaar koken. Laten uitlekken. Kipfilets in ham wikkelen. Aan 2 dl kookvocht toevoegen: wijn (4 el), koffieroom en peper. Aan de kook brengen. Al roerende allesbinder toevoegen. Blijven roeren tot de saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschotel invetten. Kipfilets erin leggen en saus erover schenken. Camembert in 4 plakjes snijden en korstjes verwijderen en op kipfilets leggen. Basilicum fijnknippen.
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 200 graden. In midden van oven kip in circa 25 minuten heet laten worden en kaas laten smelten. Basilicum erover strooien. Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.
Voedings-
waarde
Energie1498 KiloJoules
357 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
40 gram
0 gram