culinaire zaken .nl |
Kipfilet met ham en camembert | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Oven | Slank | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 75 6 4 3 1 0.20 - - |
gram gram gram centiliter eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kipfilet kaas (Camembert) ham (achter-) wijn (wit) room (koffie-) allesbinder bouillon (kippen-,tablet) basilicum (vers) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
3 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Hierin kipfilet (4 kleine) in ca. 10 minuten zachtjes gaar koken. Laten uitlekken. Kipfilets in ham wikkelen. Aan 2 dl kookvocht toevoegen: wijn (4 el), koffieroom en peper. Aan de kook brengen. Al roerende allesbinder toevoegen. Blijven roeren tot de saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschotel invetten. Kipfilets erin leggen en saus erover schenken. Camembert in 4 plakjes snijden en korstjes verwijderen en op kipfilets leggen. Basilicum fijnknippen. | |||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden. In midden van oven kip in circa 25 minuten heet laten worden en kaas laten smelten. Basilicum erover strooien. Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1498 KiloJoules 357 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 40 gram 0 gram |