culinaire
zaken
.nl
Daube van rundvlees met oesterzwammen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
1
100
15
1
1
1
1
1
0.25
-
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
oesterzwam ingrediënt info
wijn (rood)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
knoflook ingrediënt info
wortel (winter-)
laurier (blad)
rozemarijn ingrediënt info
tijm ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verhit 75 gram boter en bak de blokjes rundvlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit ui, wortel en prei 2 minuten. Voeg knoflook, kruiden en bloem toe en fruit nog 1 minuut. Blus af met de wijn en 0,25 liter water. Breng aan de kook en voeg het vlees toe. Stoof 2.5 uur tot het vlees gaar is. Bak in de resterende boter de oesterzwammen (4 minuten). Voeg deze aan de daube toe.
Voedings-
waarde
Energie2509 KiloJoules
597 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
22 gram
4 gram