culinaire zaken .nl |
Daube van rundvlees met oesterzwammen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 12:00 Bereiding : 02:52 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 1 100 15 1 1 1 1 1 0.25 - - - |
gram gram deciliter gram gram stuks stuks teentje stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) oesterzwam wijn (rood) boter (room-) bloem ui prei knoflook wortel (winter-) laurier (blad) rozemarijn tijm peper zout | ||
Berei- ding |
Verhit 75 gram boter en bak de blokjes rundvlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit ui, wortel en prei 2 minuten. Voeg knoflook, kruiden en bloem toe en fruit nog 1 minuut. Blus af met de wijn en 0,25 liter water. Breng aan de kook en voeg het vlees toe. Stoof 2.5 uur tot het vlees gaar is. Bak in de resterende boter de oesterzwammen (4 minuten). Voeg deze aan de daube toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2509 KiloJoules 597 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 22 gram 4 gram |