culinaire zaken .nl |
Appels in cider | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 0.50 0.30 |
stuks eetlepel fles theelepel |
appel (Jonagold) munt (vers) cider (zoet) sap (citroen-) | ||
Berei- ding |
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in dunne schijfjes en leg die in water waaraan citroensap is toegevoegd om verkleuren van de appel te voorkomen. Hak de muntblaadjes fijn. Giet, vlak voor het nagerecht op tafel wordt gezet, het water van de appelschijven. Schep voorzichtig de munt door de appel en giet hier de cider over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 267 KiloJoules 64 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 1 gram 3 gram |