culinaire
zaken
.nl
Heldere garnalen-venkelsoep
(Consomme crevettes et fenouil)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
5
15
2
2
0.50
liter
gram
centiliter
gram
gram
eetlepel
knol
bouillon (vis-)
garnaal (Hollands,gepeld)
wijn (wit)
meel (aardappel-)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
venkel (knol)
Voor-
berei-
ding
Snij de venkelknol in fijne lintjes. Hak de peterselie. Schil en rasp de gemberwortel.
Berei-
ding
In 1 liter heldere visbouillon venkelknol 6 minuten "aan de kook" houden. Lichtelijk binden met aardappelmeel (= heldere binden), aangemaakt in een halve deciliter witte wijn; daarna nog 'n 3 minuten aan de kook houden onder toevoeging van de garnalen. Roer de gemberwortel erdoor. Op het laatste moment rijkelijk bestrooien met gehakte verse peterselie.
Voedings-
waarde
Energie359 KiloJoules
85 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
8 gram
1 gram