culinaire zaken .nl |
Heldere garnalen-venkelsoep (Consomme crevettes et fenouil) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Soep | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 5 15 2 2 0.50 |
liter gram centiliter gram gram eetlepel knol |
bouillon (vis-) garnaal (Hollands,gepeld) wijn (wit) meel (aardappel-) gember (wortel,vers) peterselie (vers) venkel (knol) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de venkelknol in fijne lintjes. Hak de peterselie. Schil en rasp de gemberwortel. | |||
Berei- ding |
In 1 liter heldere visbouillon venkelknol 6 minuten "aan de kook" houden. Lichtelijk binden met aardappelmeel (= heldere binden), aangemaakt in een halve deciliter witte wijn; daarna nog 'n 3 minuten aan de kook houden onder toevoeging van de garnalen. Roer de gemberwortel erdoor. Op het laatste moment rijkelijk bestrooien met gehakte verse peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 359 KiloJoules 85 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 8 gram 1 gram |