culinaire zaken .nl |
Koetsiersoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 460 30 1 0.30 - - - |
liter gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
water pompoen boter (room-) ui schil (sinaasappel-) kaneel (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Snipper de ui. Laat de boter zachtjes smelten. Voeg pompoen en uien toe. Laat de groente 12 minuten zachtjes stoven en roer af en toe om. Zodra de groente begint te verkleuren doet men de kaneel erbij en de sinaasappelschil. Laat alles nu nog een paar minuten stoven. Voeg het al roerend het water toe.Breng de soep aan de kook en laat deze op een zacht vuur nog 25 minuten zacht verder pruttelen tot de stukjes pompoen zacht en gaar zijn. Verwijder daarna sinaasappelschil en giet de soep in een mixer of prak de pompoen en ui met een vork. Wrijf de massa vervolgens door een zeef. Doe de soep over in een schone pan, maak eventueel op smaak met zout en peper en breng de soep weer tot de kook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 262 KiloJoules 62 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 1 gram 2 gram |