culinaire
zaken
.nl
Koetsiersoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
460
30
1
0.30
-
-
-
liter
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
water
pompoen ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
schil (sinaasappel-)
kaneel (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de ui. Laat de boter zachtjes smelten. Voeg pompoen en uien toe. Laat de groente 12 minuten zachtjes stoven en roer af en toe om. Zodra de groente begint te verkleuren doet men de kaneel erbij en de sinaasappelschil. Laat alles nu nog een paar minuten stoven. Voeg het al roerend het water toe.Breng de soep aan de kook en laat deze op een zacht vuur nog 25 minuten zacht verder pruttelen tot de stukjes pompoen zacht en gaar zijn. Verwijder daarna sinaasappelschil en giet de soep in een mixer of prak de pompoen en ui met een vork. Wrijf de massa vervolgens door een zeef. Doe de soep over in een schone pan, maak eventueel op smaak met zout en peper en breng de soep weer tot de kook.
Voedings-
waarde
Energie262 KiloJoules
62 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
1 gram
2 gram