culinaire zaken .nl |
Champignons met mon chou (Champignons a la creme) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 100 5 1 - - |
gram deciliter gram centiliter theelepel naar smaak naar smaak |
champignon saus (basis-,wit) kaas (Mon Chou) wijn (wit) sap (citroen-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Kook kleine champignons gaar in een halve deciliter witte wijn (5 minuten onder deksel waarbij veel vocht vrijkomt). Neem 3 deciliter van "Basissaus wit" (zie aldaar), vermeng die met champignons en (deel?) van kooknat. Voeg toe en laat erin smelten: 100 gram Mon Chou. Controleer op zout en peper en voeg wat druppels citroensap toe. Serveertip: "Pilafrijst" erbij. Lunchschotel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1949 KiloJoules 464 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 15 gram 5 gram |